Een plat dak heeft vaak veel te verduren

Het is belangrijk dat de bedekking van een plat dak waterdicht is en een lange levensduur heeft. 

Veel voorkomende vragen bij een plat dak zijn dan ook: 
• Hoe lang gaat een plat dak mee? 
• Moet bij het vernieuwen van een platdak, de oude dakbedekking verwijderd worden?

Dakinspectie
Het is daarom dan ook belangrijk, eerst een betrouwbare dakinspectie te laten uitvoeren, of bij nieuwbouw een goed advies voor de dakconstructie aan te vragen.  De meeste bedrijven geven 10 jaar fabrieksgarantie. Indien u uw dak met enige regelmaat laat controleren door Roger Soons dakservice te Geleen is het vaak mogelijk het met kleine onderhoudswerkzaamheden de duurzaamheid van uw dak, flink te verlengen. U voorkomt hiermee onnodige lekkages.

Grindballast
Een veel gestelde vraag is of grindballast wel of niet nodig is? Indien de onderconstructie dit toelaat is het beter om een grindballast aan te brengen. De dakbedekking wordt dan grotendeels losliggend aangebracht, waardoor werkingen van de onderconstructie geen negatieve gevolgen heeft op de dakbedekking.

Voordelen van gindballast
Grindballast zorgt ervoor dat de dakbedekking niet op- of weg kan waaien. Tevens is dit ook een uitstekende bescherming tegen UV stralen. Een ander voordeel van het aanbrengen van losliggende dakbedekking is, dat bij evt. vernieuwing, de onderconstructie (zoals de isolatie) niet beschadigd raakt.  Als de dakranden met een afdekkap afwerkt worden in plaats van daktrim, kunt u er zeker van zijn dat het dak vele jaren langer meegaat. Door deze methode worden ook de dakranden beschermd tegen UV stralen.