Hoeveel Quarters Zijn Er In Een Basketbalspel? Volledige Gids

Basketbalwedstrijden zijn verdeeld in vier kwartalen. De quarters in een basketbalwedstrijd hebben 10 minuten speeltijd en 2 minuten tussen pauzes voor elk quarter. De verschillende competities hebben verschillende tijdkwartieren. Het college basketbalspel voor mannen gebruikt twee helften van 20 minuten. De universiteitsvrouwen gebruiken kwartalen van 10 minuten. Basketbalspellen op de middelbare school gebruiken kwartalen van 8 minuten. De NBA gebruikt kwartalen van 12 minuten.

Als u bekend bent met een basketbalwedstrijdkwartier, kunt u het perspectief van de game beter begrijpen. Laten we in dit bericht eens kijken hoeveel quarters er zijn in een basketbalspel, zodat je weet wat je kunt verwachten als je naar een game kijkt.

Hoeveel Quarters Zijn Er In Een Basketbalwedstrijd?

Een basketbalspel kan worden onderverdeeld in verschillende fasen, ook wel de quarters genoemd. De wedstrijdklok begint afhankelijk van hoe lang er nog over is. In NBA begint de wedstrijdklok bijvoorbeeld om 12:01 tot nul. Het tijdsbestek van het kwartaal is niet ingesteld. Er zijn gevallen waarin het spel met vijf minuten wordt verlengd vanwege overwerk of andere technische details van het spel.

Hoe Lang Zijn Pauzes Tussen Kwartalen In Basketbal?

Elk kwartaal zijn er pauzes of pauzes. De pauzes van elk kwartier duren ongeveer 2 minuten en 10 seconden. Er is een verlengde pauze tussen het tweede en derde kwart van games die vier kwartalen hebben. Dit wordt ook wel de rust genoemd, die 15 minuten duurt.

Waarom Zijn Er Pauzes Tussen De Kwartalen?

Pauzes tussen kwartalen dienen als rustperiode voor de spelers voordat aan een nieuw kwartier wordt begonnen. Het wordt ook gebruikt als overgangsperiode om aan te geven dat er een nieuw kwartaal nadert. De rustpauze is langer en is bedoeld om uit te rusten. Het team kan deze tijd ook gebruiken om de volgende kwartalen te plannen.

Halftime wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van het spel, omdat teams hier brainstormen over hun spelplannen. Dit om te voorkomen dat ze de fouten van het vorige kwartaal herhalen.

Het idee van een pauze is ook hetzelfde als time-outs. Time-outs kunnen ook worden aangevraagd in het spel. Het kan ook worden gebruikt om spelers te laten rusten of om spelers te vervangen. Basketbal is een vermoeiend spel. Pauzes tussen de kwarten zorgen ervoor dat spelers met minder belasting van hun lichaam kunnen spelen.

Hoe Zit Het Met Kwartalen Op Internationaal Basketbalniveau?

Een kwartier duurt ongeveer 10 minuten op internationaal basketbalniveau. Voor aanvang van een nieuw kwartaal is er een onderbreking van twee minuten. Opstoppingen kunnen ook worden gebruikt om time-outs op internationaal niveau op te roepen. Alleen de coach mag er om vragen.

Conclusie

Uit hoeveel quarters bestaat een basketbalwedstrijd? De wedstrijd georganiseerd door de International Basketball Organization (IBA) bestaat uit vier kwartalen per wedstrijd. Elk kwartaal duurt 10 minuten, met een pauze van 2 minuten tussen elk kwartaal voordat u aan een nieuw kwartaal begint.

Je kunt zien of je naar een basketbalwedstrijd op televisie kijkt door hoeveel quarters ze spelen.